Om Limfjordsbanen

Limfjordsbanen er en forening med ca. 40 jernbaneinteresserede - alle medlemmer af Dansk Jernbane-Klub (DJK) - der bruger en del af vores fritid på at holde hjulene i gang. Limfjordsbanen er en støttet forening under fritidsloven og en del af vores udgifter dækkes af Aalborg kommune.

AHJ ML 5206 på vej ud fra remiseområdet gennem Banedanmarks maskindepot i Aalborg

Limfjordsbanen har kørt veterantog omkring Aalborg siden 1973, hovedsageligt mellem Aalborg station og Østhavnen og drives af frivillig arbejdskraft.
Baggrunden for oprettelsen af Limfjordsbanen, var, at der blev mulighed for at bringe Aalborg Privatbaners damplokomotiv FFJ 34 tilbage til fordums storhed.

Toget i bevægelse og pufferne nærmest glider over det sløreede sporet

Alt arbejde forgår på frivilligt og ulønnet basis, og vi laver derfor stort set alle ting selv. Derfor skal alle håndværksmæssige discipliner dækkes, og det som vi ikke allerede mestrer må vi tilegne os.
Limfjordsbanen råder i dag over ca. 30 køretøjer, heraf 3 damplokomotiver, 2 diesellokomotiver og 2 skinnebusmotorvogne.
Driften af veteranbanen er siden 1973 blevet finansieret udelukkende ved salg af billetter til banens tog, samt enkelte bidrag fra såvel private som erhvervsdrivende og fonde m.fl.

Trinbrætsskilt ved Gug station

Aalborg havn ejer og vedligeholder vores "hjemmebanespor" til Østhavnen, hvilket er en stor hjælp for Limfjordsbanen.

For at du kan være aktiv ved Limfjordsbanen skal du være medlem af Dansk Jernbane-Klub. Du kan blive medlem ved at gå ind på jernbaneklub.dk og klikke på "Bliv medlem". Er du under 15 år skal du desuden have tilladelse fra dine forældre for at du må arbejde ved Limfjordsbanen.
Som medlem af DJK modtager du også 6 gange om året tidsskriftet Jernbanen samt muligheden for at deltage i jernbane relaterede arrangementer arrangeret af DJK.